BEL ONS: 010 2888 111  -  MAIL ONS:

Van Lent en Partners Rotterdam - Hypotheken, Verzekeringen, Financiering, Administratieve Dienstverlening

Van Lent en Partners Rotterdam - Hypotheken, Verzekeringen, Financiering, Administratieve Dienstverlening

Corona-steun voor zzp’ers en andere ondernemers

Hoewel sommige ondernemers en zzp’ers juist extra werk hebben, is de coronacrisis voor de meesten een hard gelag. Hun omzet daalt sterk, terwijl veel lasten onverminderd doorlopen.

Gelukkig zijn er wat lichtpuntjes in de vorm van regelingen vanuit de overheid. Wij hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet.

Bijzondere bijstand

Door de crisis is er een extra bijstandsregeling gekomen: de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Deze vult jouw inkomen aan tot het sociaal minimum. Hoeveel dat is, kun je controleren op de website van de Rijksoverheid. De overheid kijkt in dit geval niet naar de inkomsten van je partner of naar de hoogte van je eigen vermogen, zoals spaargeld. Je vraagt de uitkering aan via de gemeente waar je woont.

Belasting

Ondernemers kunnen uitstel van betaling aanvragen voor inkomstenbelasting, premie Zorgverzekeringswet, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw). Je moet wel aangifte doen. Maar als je daarna uitstel aanvraagt, wordt dat automatisch voor drie maanden verleend. Meer informatie vind je op de website van de Belastingdienst.

Heeft de crisis naar verwachting invloed op de hoogte van je jaarinkomen? Dan kun je via deze webpagina vragen of de Belastingdienst de voorlopige aanslag over dit jaar naar beneden wil bijstellen.

Tegemoetkoming

Ondernemers die hard getroffen worden door de overheidsmaatregelen kunnen een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 ontvangen. Meer informatie vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Loonkosten

Heb jij personeel in dienst en verwacht je een omzetverlies van ten minste 20% in drie maanden? Dan kun je gebruik maken van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze regeling vergoedt tot maximaal 90% van de loonkosten, met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020. Je kunt de NOW-vergoeding aanvragen tot en met 31 mei. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Zakelijke kredieten

Ook zijn de kredietregelingen aangepast. Daardoor kun je vaak onder gunstige voorwaarden lenen of betaal je minder rente. Voor een overzicht van de kredietmogelijkheden kun je het beste even op de website van de Kamer van Koophandel (KvK) kijken.

Voor ondernemers met een zakelijk krediet is het daarnaast verstandig om contact op te nemen met hun bank. Veel kredietverstrekkers hebben namelijk zelf bepaalde regelingen getroffen om kredietnemers tegemoet te komen.

Extra maatregelen

Eind april heeft het kabinet extra maatregelen genomen. Meer daarover lees je hier.

Verder heeft de KvK een handige tool gemaakt waarmee jij snel kunt checken voor welke regelingen je in aanmerking komt. Die tool vind je hier.

Meer informatie

Heb je vragen over dit bericht of over het financieren en verzekeren van je bedrijf? Neem dan gerust contact met me op. Ik help je graag verder.

Overstappen van DSB Bank zonder boete

Vanaf 1 april 2020 mag u van uw huidige hypotheekverstrekker DSB Bank overstappen zonder dat u daar een boete voor hoeft te betalen. Het kan om die reden interessant zijn om over te stappen naar een andere hypotheekverstrekker. Door het wegvallen van de boete, maar ook omdat u een lagere rente en daarmee lagere maandlasten kunt krijgen. Ook kunnen de aangeboden voorwaarden gunstig voor u zijn.

Wij berekenen graag wat u kunt besparen.

Is overstappen in uw geval voordelig, dan regelen we dat natuurlijk allemaal netjes voor u.

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Zodat wij binnenkort een afspraak met u kunnen maken.

Percentage eigenwoningforfait lager dit jaar

 

Het eigenwoningforfait voor 2018 is met 0,05% gedaald ten opzichte van 2017. Voor woningen met een waarde tussen de € 75.000 en € 1.060.000 bedraagt het forfait nu 0,70%. Het maximale aftrekpercentage voor de kosten van de eigen woning is weer met 0,5%-punt gedaald van 50% naar 49,5%.

Een belastingplichtige die in het bezit is van een eigen woning met een WOZ-waarde tussen de € 75.000 en € 1.060.000, moet dit jaar rekening houden met een eigenwoningforfait van 0,70%.

Lees meer

Maximale tarief voor aftrek eigen woning lager

Naast het optellen van het eigenwoningforfait bij het inkomen mag een eigenwoningeigenaar bepaalde kosten die hij maakt voor de eigen woning, zoals de hypotheekrente, in aftrek brengen op zijn inkomen.

Het kabinet past elk jaar het maximale tarief voor deze aftrek aan door de aftrek in de vierde schijf jaarlijks met 0,5% te verminderen. Per 2018 bedraagt het maximale tarief voor aftrek van de eigen woning in de vierde schijf 49,5%.

Lees meer

AOW-leeftijd in 2023 niet omhoog

De AOW-leeftijd gaat in 2023 niet omhoog. Dat heeft de ministerraad besloten op voorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het kabinet heeft, op basis van nieuwe cijfers over de levensverwachting van het Centraal Bureau voor de Statistiek, de AOW-leeftijd voor 2023 vastgesteld. Die blijft in 2023 67 jaar en drie maanden, net als in 2022.

Lees meer

Houders van aandelen aan toonder niet langer anoniem?

Houders van aandelen aan toonder zijn straks wellicht te identificeren via hun effectenrekening. Zij kunnen niet langer anoniem blijven. Doel van de maatregel is te voorkomen dat deze stukken worden misbruikt voor de financiering van terrorisme, of voor belastingontduiking en witwassen.

Dit staat in een wetsvoorstel van minister Blok (Veiligheid en Justitie), mede namens minister Dijsselbloem (Financiёn), dat vandaag voor consultatie op internet is geplaatst.

Lees meer

Meer verkochte woningen in maart 2017

In maart 2017 registreerde het Kadaster 21.648 verkochte woningen. Dat is een stijging van 34,3% ten opzichte van maart 2016 (16.124). Vergeleken met de voorgaande maand, februari 2017, is er sprake van een stijging van 22,3%. Het Kadaster registreerde toen 17.708 verkochte woningen.

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat de notaris deze bij het Kadaster laat inschrijven.

Lees meer

Valse e-mail over Belastingteruggave

Er zijn valse (phishing) e-mails in omloop met betrekking tot belastingteruggave! Wij waarschuwen u voor deze valse e-mails.

De nieuwste valse mail heeft als onderwerp 'Belastingteruggave € 764,28'. Open deze mail niet, maar verwijder hem meteen. Deze e-mail komt niet van de Belastingdienst.

Bekijk de eerder gepubliceerde berichten over valse e-mails van de Belastingdienst op onderstaande pagina:

Meldingen van phishing mail, verdachte e-mail en valse e-mail.

Aangifte Inkomstenbelasting 2017

Uw aangifte Inkomstenbelasting 2017? Voorkom stress!

Begint bij u ook al de stress naar aanloop van 1 april om uw aangifte inkomstenbelasting compleet én op tijd in te leveren? Bespaar uzelf veel tijd, stress en energie door uw inkomstenbelasting uit te besteden. Onze belastingadviseurs verzorgen graag uw aangifte correct en compleet, waarbij úw fiscaal voordeel voorop staat.

Maak een afspraak met één van onze belastingadviseurs. Zij maken uw aangifte inkomstenbelasting 2017 compleet in orde, al vanaf € 35,00. Neem hiervoor contant met ons op via telefoonnummer 010 2888 111 of het contactformulier.

Lees meer

Maximale hypotheek naar 100% in 2018

Vanaf 1 januari 2018 is het bedrag dat u maximaal aan hypotheek kunt krijgen gelijk aan de waarde van de woning. De verlaging betekent dat u meer eigen geld moet hebben als u een woning koopt, bijvoorbeeld voor de kosten koper.

Ieder jaar stelt de overheid vast hoe hoog uw hypotheek mag zijn ten opzichte van de woningwaarde. In 2017 was dit nog 101% van de waarde van de woning, maar in 2018 is het vastgesteld op maximaal 100%.

Lees meer

Valse telefoontjes over betalen belastingschuld

Wij waarschuwen u voor valse telefoontjes over het betalen van uw belastingschuld. Iemand doet bijvoorbeeld alsof hij een medewerker van de Belastingdienst is en zegt dat u meteen geld moet overmaken. Ga niet in op deze verzoeken!

U kunt wel door de Belastingdienst gebeld worden voor afspraken over het betalen van uw belastingschuld. Maar dan houdt de belastingdienst zich altijd aan vaste regels:

Lees meer

Vacature Medewerker(s) Administratie

Van Lent & Partners is op zoek naar HBO studenten Bedrijfseconomie of Accountancy die in de zomervakantie een leuk zakcentje bij elkaar willen verdienen voor een leuke vakantie of een mooie bijdrage aan de studiekosten van het komende collegejaar!

We zoeken hands-on studenten die te maken willen hebben met alle aspecten van de financiële administratie. Je krijgt te maken met verschillende type ondernemingen en ondernemers.

Lees meer

Fiscale Tijdsklem Kapitaalverzekering Vervallen

Een Spaar- of Beleggingshypotheek bestaat uit een aflossingsvrije hypotheek en een geblokkeerde spaarrekening of kapitaalverzekering. Op de rekening of verzekering bouwt u belastingvrij een tegoed op waarmee u de hypotheek kunt aflossen.

Er kan een vrijgestelde Kapitaalverzekering Eigenwoning, een Spaarrekening Eigenwoning of een Beleggingsrecht Eigenwoning aan de hypotheek verbonden zijn. Deze opties worden gezamenlijk aangeduid als KEW.

Lees meer

Wet Uitfasering Pensioen in Eigen Beheer

De eerste kamer heeft op 7 maart 2017 de Wet Uitfasering Pensioen in eigen beheer aangenomen. De ingangsdatum is 1 april 2017 waarna DGA’s 3 maanden de tijd hebben hun huidige regeling premievrij te maken. 

Er is al veel gesproken en geschreven over de consequenties van deze wet. Maar hoe zit het nu ook al weer? Volledigheidshalve hebben wij hieronder nog even alle mogelijkheden op een rijtje gezet. Wat moet de DGA doen voor 1 juli 2017:

Lees meer

Advieskeuze.nl

advieskeuze hypotheken van lent en partners

Geld Lenen

geld lenen card van lent en partners

Adres en Contact

van Lent & Partners

Hoogstraat 37a

3011 PE Rotterdam

Tel: 010 2888 111

Fax: 010 2888 112

Registratie en Bank

AFM nummer: 12020578

KiFiD nummer: 300.014179

KvK nummer: 24490717

IBAN: NL82ABNA0484629611